بر اساس آمار Counterpoint، مدیاتک در سه ماهه اول سال جاری 32 درصد از بازار پردازنده های موبایل را به خود اختصاص داد و مقام اول را از آن خود کرد. با این حال، این شرکت تایوانی از نظر حجم عرضه و سهم بازار نسبت به سه ماهه قبل عملکرد ضعیفی داشته است. روندی که می تواند به تعدیل موجودی و تقاضای ضعیف نسبت داده شود، منجر به کاهش بیش از 5 درصدی عرضه تراشه LTE و رشد کمتر از 5 درصدی در عرضه تراشه های 5G خواهد شد. البته تحلیلگران کانترپوینت پیش بینی می کنند که این شرکت در نیمه دوم سال جاری با کاهش موجودی و بازگشت به رشد، عملکرد بهتری داشته باشد. زیرا تراشه پرچمدار مدیاتک Dimensity 9200+ اخیرا در سبد محصولات پیشرفته این شرکت قرار گرفته است و گوشی هایی مانند iQOO Neo8 Pro به آن مجهز شده اند. همچنین انتظار می رود که این پردازنده در گوشی های هوشمندی مانند Redmi K60 ultra و OnePlus Nord 5 استفاده شود.
به گفته تحلیلگران Counterpoint، کوالکام به عنوان دومین تولید کننده برتر در سه ماهه اول سال 2023، 28 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد. به گزارش کانترپوینت، پیش بینی می شود عرضه این شرکت آمریکایی در سه ماهه دوم سال جاری به دلیل کاهش موجودی کالا ثابت بماند و در فصول بعدی به حالت عادی بازگردد. همچنین به دلیل استفاده از تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 در گوشی های پرچمدار سامسونگ و سازندگان چینی، حجم عرضه در بخش محصولات رده بالا روند خود را حفظ خواهد کرد.
پس از Mediatek و Qualcomm، اپل 26 درصد از سهم بازار را با تراشه های خود به دست آورده است. تحلیلگران کنترپوینت پیش بینی کرده اند که عرضه چیپست های این شرکت در سه ماهه دوم سال جاری به دلیل کاهش فصلی تقاضا با روند نزولی مواجه شود. با وجود این، بازار iOS عموما عملکرد بهتری نسبت به بازار اندروید داشته و در برابر تقاضای ضعیف مقاومت کرده است و تاثیر آن در میزان عرضه تراشه نیز دیده می شود.
UNISOC که در تولید تراشه برای گوشی های ارزان قیمت تخصص دارد، در سه ماهه دوم سال جاری شاهد افزایش عرضه خواهد بود. این بیشتر به دلیل افزایش تقاضا برای چیپست های LTE این شرکت است که در دستگاه هایی با قیمت کمتر از 99 دلار استفاده می شود. این شرکت به تازگی تراشه T750 5G را معرفی کرده است و انتظار می رود برند Realme و شرکت Honor در آینده نزدیک گوشی های مجهز به این چیپست را روانه بازار کنند.
پنجمین تولیدکننده برتر در این لیست، سامسونگ الکترونیکس است که به لطف عرضه تراشه های اگزینوس 1330 و اگزینوس 1380 در سه ماهه اول سال 2023، افزایش جزئی در فروش را تجربه خواهد کرد. تراشه هایی که محصولات پیشرفته میان رده و پایین رده بازار را هدف گرفته اند و فروش شرکت کره ای را در این زمینه تا حدودی بهبود بخشیده اند. سامسونگ از ابتدای سال جاری گوشی های گلکسی M14 5G، Galaxy A14 5G و Galaxy F14 را با چیپست Exynos 1330 معرفی کرده و همچنین از پردازنده Exynos 850 در محصولات ارزان قیمت استفاده کرده است.
به گفته تحلیلگران Counterpoint، Hisilicon هوآوی در حال حاضر کمتر از 1 درصد از بازار تراشه های موبایل را در اختیار دارد. به گزارش کانترپوینت، موجودی تراشه های Hisilicon هوآوی رو به اتمام است و این شرکت چینی از تراشه های 4G کوالکام در گوشی های هوشمند جدید خود استفاده می کند. زیرا به دلیل تحریم های آمریکا امکان استفاده از فناوری نسل پنجم در محصولاتش وجود نخواهد داشت.
تحلیلگران کنترپوینت همچنین درباره پیامدهای مثبت تصمیم اوپو برای خروج از بازار نیمه هادی مدیاتک و کوالکام صحبت کرده اند. زیرا در این راه یک رقیب بالقوه جدید پدید آمده است. البته این به معنای کاهش رقابت نیست و آینده این بازار با حضور قدرتمندتر مدیاتک، ورود بازیگران جدید و امکان مشارکت در میان برخی شرکت ها نوید تحولات هیجان انگیزی را خواهد داد.