اندازه متفاوت لنزهای دوربین یکی از اولین نکات قابل توجه در برخورد با Edge 40 است که جلوه متفاوتی به این گوشی می دهد. پنهان شدن لبه های کناری صفحه نمایش با انحنای جزئی لبه های صفحه نمایش و لبه های کوچک بالا و پایین این قسمت در بهبود ظاهر دستگاه موثر است و در نهایت لوگوی براق موتورولا در مرکز قسمت پشتی نیز چشمان علاقه مندان برند موتورولا را خیره می کند.
Edge 40 در سه رنگ مشکی، سبز و آبی عرضه می شود که در دو رنگ اول از روکش چرم مصنوعی و رنگ سوم به رنگ آبی از پلاستیک مات در پشت استفاده شده است. بدنه گوشی در هر سه کیس آلومینیومی است که در میان رده های پایین استفاده می شود و دارا بودن استاندارد مقاومت IP68 (مقاومت در برابر گرد و غبار و غوطه ور شدن در عمق 1.5 متری آب شفاف به مدت 30 دقیقه) نیز فورا باعث بالا رفتن سطح بدن می شود. موقعیت این مدل به سطحی که بهترین های این کلاس و فراتر از نمونه ای مانند Samsung Galaxy A54 را ارتقا می دهد.
طول و عرض دستگاه به ترتیب نزدیک به 158.4 و 72 میلی متر است که ابعاد بسیار مناسبی برای یک گوشی 6.55 اینچی در نظر گرفته شده و حتی بدون نگاه کردن به تصاویر گوشی، به وضوح از حاشیه کم اطراف صحبت می کنند. صفحه نمایش؛ برای مقایسه می توانید به سراغ یک گوشی میان رده کاملاً پیشرفته یعنی شیائومی 13 لایت بروید که با همان صفحه نمایش 6.55 اینچی 20:9 و لبه های جانبی خمیده همچنان گوشی بزرگ تری نسبت به اج 40 با طول و عرض آن است. 159.2 و 72.7 میلی متر. ضخامت گوشی در دو نسخه مشکی و سبز حدود 7.6 (دقیقا 7.58) میلی متر و در نسخه آبی حدود 7.5 (دقیقا 7.49 میلی متر) است. دو رنگ مشکی و سبز از نظر وزن با رنگ های آبی متفاوت هستند و با وزن 171 گرمی 4 گرم وزن بیشتری دارند.
صفحه نمایش هیجان انگیز دستگاه یک مدل 6.55 اینچی p-OLED با وضوح 1080 در 2400 پیکسل و تراکم 402ppi است که به گفته موتورولا بیش از 92 درصد از دستگاه را پوشش می دهد. این صفحه نمایش با وجود 10 بیتی نبودن و عدم وجود فناوری LTPO (تقریباً جایی در گوشی های غیر پرچمدار ندارد) دارای نرخ رفرش بسیار بالای 144 هرتز است که آن را در موقعیت بهتری نسبت به سایر رقبا قرار می دهد. در این دسته با پنل های 120 هرتز. قرار می دهد. از دیگر ویژگی های این صفحه نمایش می توان به حداکثر سرعت لمس 360 هرتز (در شرایط خاص)، نمایش طیف رنگی DCI-P3 و پشتیبانی از محتوای HDR10+ اشاره کرد. به گفته سازنده، حداکثر روشنایی نقطه ای پنل به 1200 نیت می رسد و از استاندارد SGS برای کاهش نور آبی و کاهش تاری کم حرکت استفاده می کند.
دوربین سلفی بالای صفحه نمایش یک دوربین 32 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت با گشودگی دیافراگم 2.4 و 0.7 میکرون پیکسل است که با ترکیب پیکسل های سنسور چهارگانه با هم به وضوح 1.4 میکرون در رزولوشن 8 مگاپیکسلی می رسد. حداکثر وضوح فیلمبرداری این دوربین 4K با 30 فریم بر ثانیه است. حسگر اثرانگشت به صورت اپتیکال در داخل نمایشگر قرار دارد و دوربین سلفی نیز می تواند برای تشخیص چهره و باز کردن قفل سیستم عامل استفاده شود. البته این تشخیص چهره دو بعدی ساده است و طبیعتا دقت زیادی نخواهد داشت.
موتورولا با اجتناب از استفاده از دوربین های 2 و 5 مگاپیکسلی و تزئینات بدون فوکوس خودکار ماکرو و عمق میدان که در گوشی های ارزان قیمت فقط برای جلب توجه خریدار و نه برای استفاده واقعی استفاده می شود، Edge 40 را تنها با دو دوربین روانه بازار کرده است. ; دوربین اصلی گوشی یک مدل 50 مگاپیکسلی با اندازه سنسور 1/1.5 اینچی است که ظاهراً همان دوربینی است که در Edge+ 2023 دیدیم. پیکسل های 1 میکرونی این سنسور با هم ترکیب شده و پیکسل های 2 میکرونی را به دست می آورند. با وضوح پیش فرض 12 مگاپیکسل، که تصویربرداری در نور کم را به شدت بهبود می بخشد. اما این تمام ماجرا نیست و لنز پرسرعت در نظر گرفته شده برای این سنسور شرایط دوربین اصلی Edge 40 را به یکباره تغییر می دهد. دهانه دیافراگم جلوی این لنز از 1.8 در Edge+ 2023 به 1.4 ارتقا یافته است و به این ترتیب روی کاغذ مزیت زیادی در زمینه دریافت نور دارد و از طرفی با دیافراگم بازتر، عمق را نشان می دهد. میدانی و در نتیجه عملکرد پرتره این دوربین احتمالاً بسیار بهبود یافته است. حداکثر رزولوشن فیلمبرداری این دوربین 4K/30fps است و با رزولوشن 1080p با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه فیلمبرداری می کند.
دوربین دوم این گوشی مدل 13 مگاپیکسلی است که دارای لنز اولترا واید با میدان دید 120 درجه و f/2.2 می باشد. این دوربین از فوکوس خودکار پشتیبانی می کند و بنابراین جای یک دوربین ماکرو (برای عکس گرفتن از فاصله بسیار نزدیک) را پر می کند. این دوربین همچنین به فیلمبرداری 4K/30fps میرسد.
پردازش در Edge 40 با پردازنده 6 نانومتری به نام Dimensity 8020 مدیاتک انجام می شود که با وجود نام جدیدش عملاً همان Dimensity 1100 دو سال پیش است. البته این به معنای کم قدرت بودن این پردازنده نیست و با وجود چهار هسته Cortex-A78 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز، چهار هسته Cortex-A55 با فرکانس 2 گیگاهرتز و به خصوص گرافیک 9 هسته ای Mali-G77 همچنان یک پردازنده محسوب می شود. مدل میان رده کاملا راضی کننده از نظر مقایسه بد نیست این پردازنده را در مقابل Exynos 1380 موجود در گلکسی A54 قرار دهیم که از نظر تعداد و نوع هسته های پردازشی تفاوتی با Dimensity 8020 ندارد، اما فرکانس هسته های قوی تر است. کمی پایین تر؛ از نظر گرافیکی، با وجود گرافیک جدیدتر Mali-G68 در محصول سامسونگ، عملا به دلیل تعداد هسته های گرافیکی بسیار بیشتر (9 در مقابل 5)، شرایط در اکثر سناریوها کاملا به نفع Edge 40 خواهد بود. حافظه رم گوشی 8 گیگابایت از نوع LPDDR4X است و ظاهراً 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی غیرقابل ارتقا دارد.
جذابیت های Edge 40 در قسمت باتری گوشی نیز ادامه دارد، جایی که با وجود حجم کمی بالای 4400 میلی آمپر ساعتی این باتری، یک شارژر بسیار سریع 68 واتی وظیفه تغذیه آن را بر عهده دارد که تنها با حداکثر توان شارژ قابل مقایسه نیست. 25 وات نمونه ای مانند گلکسی A54 دست بالا را دارد، اما این شارژر همراه با گوشی و در جعبه محتویات آن عرضه می شود، هدیه ای که سامسونگ چند سالی است که کاربران سری A5x را از آن محروم کرده است. به گفته سازنده، شارژر 68 واتی Edge 40 تنها با 10 دقیقه اتصال به گوشی، انرژی لازم برای کار برای یک روز کامل را فراهم می کند. شگفتی موتورولا در این بخش، پشتیبانی از شارژ بی سیم 15 واتی در Edge 40 است که یک ویژگی کاملا نادر در گوشی های میان رده است.
Edge 40 از 2 بلندگوی استریو و 3 میکروفون در نبود سوراخ اتصال هدست 3.5 میلی متری استفاده می کند و صدای Dolby Atmos را در این مجموعه پشتیبانی می کند. NFC، Wi-Fi 6، بلوتوث 5.2 و روترهای ماهواره ای GPS/GLONASS/Galileo از دیگر گزینه های ارتباطی این گوشی هستند و طبیعتا از 5G نیز پشتیبانی می کند.
موتورولا اج 40 با سیستم عامل اندروید 13 و رابط کاربری My UX از روز عرضه با قیمتی در حدود 530 پوند یا 600 یورو در بریتانیا و برخی کشورهای اروپایی برای نسخه 8 گیگابایتی/256 گیگابایتی موجود است.