طبق روال سال های گذشته، محصولات آرم در سطح طرح ها و مالکیت معنوی این شرکت باقی مانده و اگرچه برخی منابع خبری از برنامه آرم برای تولید تراشه های پیشرفته خبر دادند، اما این شرکت همچنان به ارائه طرح های جدید در زمینه فرآوری ادامه می دهد. و گرافیک و کار ساخت آن. مسئولیت آن بر عهده شرکت هایی مانند کوالکام، مدیاتک و سامسونگ است. محصولات جدید معرفی شده این بار بر اساس طراحی Arm v9.2 و راه حل Total Compute Solution for 2023 یا TCS23 هستند و برای اولین بار انتقال به فناوری 64 بیتی در آنها انجام شده است. به عبارت دیگر هسته های Arm در سال جدید همگی AArch64 هستند و شرکت سازنده در مورد ماموریت انجام شده در این زمینه صحبت می کند.
بازوی Cortex-X4
هسته های سری X آرم سه سال پیش در ماه می 2020 با معرفی Cortex-X1 از همتایان سری A خود جدا شدند و در سال های 2021 و 2022 نسل های جدیدتر آنها یعنی Cortex-X2 و Cortex-X3 به بازار معرفی شدند. همانطور که انتظار می رفت جدیدترین پردازنده این خانواده Cortex-X4 نام دارد که مانند اعضای قبلی این خانواده به گونه ای طراحی شده است که بالاترین سطح کارایی مانند انجام بازی های پیشرفته AAA و محاسبات پیچیده را ارائه دهد. X4 که انتظار می رود پیشرفته ترین و قدرتمندترین هسته طراحی شده در سری Arm تا به امروز باشد، به فرکانس 3.4 گیگاهرتز دست یافته و حافظه کش L2 آن نیز نسبت به سال گذشته دو برابر شده است، یعنی 2 مگابایت.
با وجود عملکرد پیشرفته این هسته، اندازه فیزیکی آن افزایش چندانی نداشته و شرکت سازنده تنها از افزایش 10 درصدی سایز صحبت می کند. معماری و ساختار X4 به دلیل تمرکز اصلی شرکت سازنده بر بهبود معماری فعلی و بهینه سازی عملکرد قطعات مختلف نسبت به نسل قبلی Cortex-X3 تغییری نکرده است و در این قسمت با شرایط مشابهی مواجه هستیم. در مقایسه با همتای X3، طبق گفته شرکت طراحی، هسته X4 با مصرف انرژی یکسان به طور متوسط 15 درصد عملکرد بالاتری دارد و در عملکردی مشابه، مصرف انرژی آن به رقم فوق العاده 40 درصد کاهش می یابد. این کاهش چشمگیر در مصرف انرژی ممکن است تولیدکنندگان را از افزایش 15 درصدی عملکرد به نفع عمر بیشتر باتری منصرف کند. البته دستیابی به این رقم به عملکرد شرکت سازنده و دسترسی به آخرین معماری پردازنده بستگی دارد.
به همین مناسبت از DSU-120 نیز رونمایی شده است که محرک سیستم واحد اشتراکی DynamIQ Arm’s برای فعال کردن هسته های پردازشی مختلف با یکدیگر است. چیپستهای پیشرفته کنونی از طرحبندیهای 4+3+1 یا 3+4+1 استفاده میکنند، اما DSU-120 امکان ترکیب 14 هسته پردازشی با حداکثر 32 مگابایت حافظه نهان L3 را فراهم میکند که به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا پردازندهها را طراحی و بسازند. متفاوت را کاملاً باز می گذارد. البته تقریباً قطعی است که سازندگان پردازنده، مجموع 8 هسته فعلی را حفظ خواهند کرد، اما ظاهراً این ترکیب به 2+5+1 تغییر خواهد کرد.
Cortex-A720
نسل جدید هستههای میانی Arm به نام Cortex-A720 نیز نسبت به A715 سال گذشته (به عنوان اولین هستههای میانی 64 بیتی یا فقط AArch64) بدون تغییر باقی مانده است. سیاست Arm برای خانواده هسته های A700 به طور خلاصه شامل افزایش عملکرد از طریق بهینه سازی، ارائه بالاترین سطح صرفه جویی در انرژی با در نظر گرفتن محدودیت های حرارتی، و بهینه سازی کار برای موارد استفاده در دنیای واقعی به جای عملکرد فوق العاده سریع در معیارهای پردازش است. به عبارت دیگر هدف Arm در این خانواده بهبود عملکرد با در نظر گرفتن محدودیت های فضا، مصرف انرژی و گرمای تولید است. قیمت نیز در این خانواده مهم است، زیرا در حال حاضر بسیاری از هدست های ارزان قیمت موجود در بازار از هسته های خانواده Cortex-A700 به عنوان هسته اصلی خود استفاده می کنند. در مقایسه با A715 سال گذشته با عملکرد برابر، A720 20 درصد مصرف انرژی کارآمدتری ارائه می دهد.
Cortex-A520
در حالی که به روز رسانی هسته های Cortex-A55 به Cortex-A510 به چهار سال زمان نیاز داشت، شرکت Arm طی دو سال آینده به روز رسانی جدیدی را برای این کلاس به نام Cortex-A520 ارائه کرده است که به گفته سازنده، به نظر می رسد از نظر انرژی بسیار موفق باشد. مصرف. اگرچه A520 عملا یک هسته جدید است، اما بهتر است آن را بیشتر یک بهینه سازی در نظر بگیریم تا A510. همانطور که انتظار می رود، این هسته برای کارهای کم شدت و کارهای عملیاتی پس زمینه طراحی شده است. این کمترین نسبت قدرت به مساحت را در میان هسته های معرفی شده Armv9.2 دارد، 22 درصد در مقایسه با Cortex-A510. صرفه جویی در انرژی بیشتر (با همان توان) یا 8٪ عملکرد بالاتر (با مصرف انرژی یکسان).
به گفته Arm، چیپست متشکل از یک هسته Cortex-X4، پنج هسته Cortex-A720 و دو هسته A520 در تست بنچمارک چند رشته ای Geekbench 6 تا 27 درصد بالاتر از چیپست نسل قبلی با 4+3+ امتیاز کسب کرده است. 1 آرایش و هسته. A715 X3 و A510 را با وضوح و حافظه کش یکسان ارائه می دهد.
Immortalis G720 به همراه Mali-G720 و Mali-G620
در این زمان، آرم همچنین از نسل دوم پردازنده های گرافیکی پرچمدار Immortalis خود رونمایی کرد که همانطور که انتظار می رفت، Immortalis G720 نام دارد. این گرافیک که مانند هسته های Cortex-X فقط در چیپست های پرچمدار ظاهر می شود، پشتیبانی از فناوری ردیابی نور یا ردیابی پرتو را بهبود بخشیده است و شرکت سازنده با همکاری Tencent Games و Mediatek در حال توسعه گزینه Smart Global Illumination یا SmartGI است. به عنوان یک استاندارد جهانی در این زمینه. است. این گرافیک بسته به نیاز سازنده تا 10 هسته قابل استفاده است.
Mali-G720 و Mali-G620 دو گرافیک دیگر معرفی شده توسط Arm این بار هستند که در کنار Immortails G720 به عنوان نسل پنجم شناخته می شوند. این دو گرافیک در گوشی های رده بالا و میان رده وجود خواهند داشت و تعداد هسته های آنها در G620 تا 5 و در G720 6 تا 9 می باشد.
مهم ترین تغییر در این نسل گزینه ای به نام Deferred Vertex Shading است که بار حافظه را در بازی های پیشرفته ای مانند Fortnite، Genshin Impact و Elven Ruins بین 26 تا 41 درصد کاهش می دهد و به این ترتیب نه تنها مصرف انرژی بلکه گرما را نیز کاهش می دهد. تولید شده کاهش می یابد. بنابراین، گرافیک های نسل پنجم Arm تا 15٪ عملکرد نقطه ای بیشتر و 15٪ عملکرد متوسط بیشتر در هر وات ارائه می دهند.
هسته های پردازشی و گرافیکی جدید Arm در پایان سال جاری و اوایل سال 2023 به بازار ارائه می شود. نکته جالب در بسته خبری Arm برای معرفی این محصولات جدید، جدای از نقل قول های معمول TSMC و سامسونگ (به عنوان دو تولید کننده سنتی این دسته، نظر بخش خدمات ریخته گری اینتل است که ترکیبی از فناوری پیشرفته Intel 18A با قوی ترین و جدیدترین هسته Arm Cortex است. X4 از فرصتی برای شرکت هایی صحبت می کند که به دنبال طراحی نسل بعدی SoC های نوآورانه موبایل هستند. اضافه شدن بازیگر سوم به این عرصه در بازاری که تنها به دو کارخانه بزرگ ریخته گری سامسونگ و TSMC متکی بوده است، نقش موثری در پیشبرد سرعت فناوری و احتمالا کاهش قیمت ها خواهد داشت.