رشد بالای ژاپن برای آینده: Rapidus قصد دارد تا سال 2025 فناوری 2 نانومتری را پیش تولید کند

رشد بالای ژاپن برای آینده: Rapidus قصد دارد تا سال 2025 فناوری 2 نانومتری را پیش تولید کند

واحد خبر mobile.ir : دور شدن از جغرافیای بحران زا و انتقال فرآیندهای تولید پردازنده به سمت مرزهای داخلی یکی از کلیدی ترین و جدیدترین راهکارهای فعالان دنیای نیمه هادی و دولت های متبوع آنهاست و اتفاقاتی مانند استفاده از آمریکا تراشه های ساخته شده در محصولات آینده اپل سرمایه گذاری 12 میلیارد دلاری TSMC را برای ساخت تراشه های 3 نانومتری در آریزونا، ایالات متحده و تلاش Mediatek برای گسترش زنجیره تامین سازندگان فراتر از تایوان از جمله این فعالیت ها هستند. در جدیدترین رویداد از این دست، شرکت تراشه‌ساز ژاپنی Rapidus با حمایت دولت ژاپن از پیش‌تولید لیتوگرافی 2 نانومتری در سال 2025 و تقریباً همزمان با سامسونگ و TSMC صحبت کرده است.

راپیدوس اخیراً در نوامبر 2022 اعلام کرده است که قصد دارد در سال 2027 وارد عرصه تولید نیمه هادی های پیشرفته و تولید انبوه شود. میزان سرمایه گذاری در این شرکت که جدا از حمایت های دولتی، هشت سرمایه گذار بزرگ از جمله نام های معروفی مانند تویوتا موتور، سونی و NTT در نهایت به 5 تریلیون ین (چیزی نزدیک به 38 میلیارد دلار) خواهند رسید. مبلغ 7.3 میلیارد ین توسط 8 شرکت سرمایه گذاری تامین می شود و دولت 70 میلیارد ین را در قالب حمایت و یارانه پیشنهاد کرده است.

تتسورو هیگاشی، رئیس سابق توکیو الکترون (تامین کننده تجهیزات تولید تراشه) به عنوان رئیس هیئت مدیره Rapidus انتخاب شد و آتسویوشی کوکه که قبلاً تیم تراشه حافظه وسترن دیجیتال ژاپن را رهبری می کرد، به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب شد. رئیس هیئت مدیره مجموعه متمایل است. کوئیکه موفقیت راپیدوس را “آخرین شانس” برای بازگشت به بازاری می داند که تلاش های قبلی ژاپنی ها برای سرمایه گذاری در دهه 2010 با شکست مواجه شد.

صنعت نیمه هادی ژاپن با حمایت دولت در دهه 1970 شکل گرفت و پایه و اساس غول های الکترونیک رقابتی جهانی مانند هیتاچی و NEC شد، به طوری که تا پایان دهه 1980، شرکت های ژاپنی با نیمی از سهم بازار، بازار جهانی را در اختیار داشتند. اما درآمد این مجموعه ها در سال های بعد به دلیل تنش های تجاری با آمریکا کاهش یافت، در حالی که تراشه سازان تایوانی و کره جنوبی همزمان رشد قابل توجهی را تجربه کردند. کاهش ظرفیت سرمایه گذاری شرکت های ژاپنی (به عنوان یک عامل ضروری برای توسعه و تولید انبوه محصولات پیشرفته) توانایی رقابتی آنها را در کوچک سازی تراشه ها کاهش داد و منجر به خلاء فناوری نزدیک به 10 سال در دهه 2010 شد. در این میان، تراشه‌سازان کره جنوبی و تایوانی حتی در دوران رکود اقتصادی به سرمایه‌گذاری هنگفت ادامه دادند و با کنار زدن رقبای ژاپنی، یک مدل تجاری بسیار سودآور ایجاد کردند.

تلاش جدید ژاپن برای احیای صنعت نیمه هادی ها در بحبوحه تنش های فزاینده بین ایالات متحده و چین بر سر تایوان انجام می شود. تایوان در حال حاضر نزدیک به 90 درصد از ظرفیت تولید در پیشرفته ترین گروه نیمه هادی ها (با لیتوگرافی کوچکتر از 10 نانومتر) را دارد و بحران در این زمینه می تواند دسترسی ژاپن به نیمه هادی های مدرن را به طور کامل قطع کند. بر این اساس، در اردیبهشت ماه سال گذشته، ژاپن و آمریکا روند توسعه و همکاری مشترک در زمینه نیمه هادی ها را آغاز کردند که شامل ایجاد یک مرکز تحقیقاتی مشترک در آمریکا تحت نظارت هیگاشی و همکاری با IBM است. همکاری راپیدوس با IBM بر اساس قرارداد همکاری مشترک در پایان سال 2022 است که در آن توسعه فناوری نود 2 تونومتری برای پیاده سازی در کارخانه راپیدوس ژاپن در نظر گرفته شده و پرسنل این شرکت ژاپنی از تخصص آی بی ام بهره مند خواهند شد. IBM در سال 2021 از توسعه اولین تراشه مبتنی بر گره 2 نانومتری مطلع که 45 درصد عملکرد بهتر و 75 درصد مصرف انرژی کمتر از تراشه های 7 نانومتری ارائه می دهد.

آتسویوشی کویک، رئیس Rapidus، در گفتگو با Nikkei Asia در روز چهارشنبه، 25 ژانویه 2023 (5 فوریه 1401)، در مورد قصد این شرکت برای ارائه اولین نمونه های نیمه هادی های 2 نانومتری در نیمه اول سال 2025 صحبت کرد. مطلع. به گفته کویکه، این بازه زمانی برای تحقق هدف اصلی شرکت برای تولید انبوه این فناوری در اواخر دهه 2020 ضروری است و Rapidus را خیلی جلوتر از رقیب اصلی خود، TSMC که تولید انبوه 2 نانومتری را آغاز خواهد کرد، قرار نمی دهد. در سال 2025

در ماه مارس، Rapidus در مورد مکان تاسیسات تولید نمونه اولیه تصمیم خواهد گرفت که پس از پایان فاز اول برای تولید انبوه این فناوری نیز استفاده خواهد شد. مکان مورد نظر علاوه بر نیاز به دسترسی به منبع پایدار آب و برق، باید قابلیت جذب آسان استعدادهای داخلی و خارجی را نیز داشته باشد. ساخت نیمه هادی های 2 نانومتری که قرار است در کاربردهای هوش مصنوعی و ابررایانه ها مورد استفاده قرار گیرند، چالش تکنولوژیکی بزرگی ایجاد می کند زیرا ساخت نیمه هادی ها در این سیستم به معماری کاملا متفاوتی با نسل های قبلی (تراشه های 12 تا 28 نانومتری) نیاز دارد. . به گفته Koike، برای شروع توسعه این فرآیند به 2 تریلیون ین (15 میلیارد دلار) سرمایه نیاز است و تولید انبوه به 3 تریلیون ین (23 میلیارد دلار) دیگر نیاز دارد.