معرفی Pixel Fold، اولین گوشی تاشو گوگل با پردازنده Tensor G2

معرفی Pixel Fold، اولین گوشی تاشو گوگل با پردازنده Tensor G2

واحد خبر mobile.ir: روز چهارشنبه 10 اردیبهشت 1392 (20 اردیبهشت 1402) در کنفرانس Google I/O 2023 در همزن، شرکت گوگل از تبلت پیکسل و جدیدترین گوشی سری a این شرکت به نام پیکسل 7a رونمایی کرد. از Pixel Fold به عنوان اولین تجربه. وی از تولید گوشی تاشو رونمایی کرد; پیکسل فولد که اطلاعات متعدد و تصاویر رسمی و غیررسمی آن چند روز پیش در دسترس بود، دارای فرم تاشو افقی است و در مقایسه با نمونه های بزرگی مانند Samsung Galaxy Z Fold4 و vivo X Fold2، قد کوتاه و صفحه نمایش کوچک تری دارد. Pixel Fold از پردازنده Tensor G2 استفاده می کند که روی کاغذ قدرت کمتری نسبت به رقبای یک پرچمدار 1800 دلاری ارائه می دهد.

آیوی راس، مدیر ارشد بخش طراحی گوگل در مورد ظاهر و طراحی محصولات سخت افزاری جدید این شرکت صحبت کرد تا فرصتی را برای کاربران فراهم کند تا با گزینه های کمتر کار بیشتری انجام دهند و افزود: ما می خواهیم فناوری نباید تک منظوره باشد. این دستگاه ها باید چند منظوره باشند. اوج این چندکاره بودن در بین سه دستگاه اصلی معرفی شده این بار را می توان در Pixel Fold، اولین تجربه تاشو گوگل، که دارای دو صفحه نمایش در داخل و خارج و دوربین هایی است که برای گرفتن سلفی در داخل استفاده می شود، یافت. علاوه بر وظیفه اصلی، چند منظوره گوگل را به خوبی نمایش می دهند.

پیکسل فولد در نگاه اول با دیگر محصولات اخیر گوگل هارمونی آشنا دارد و شکل خاص لنزهای دوربین به وضوح از تعلق به خانواده پیکسل خبر می دهد. لولای دستگاه از فولاد ضد زنگ می باشد که در استحکام هرچه بیشتر آن موثر خواهد بود و در صفحه نمایش خارجی نیز از روکش گوریلا گلس ویکتوس استفاده شده است. زمانی که گوشی از یک طرف بسته می شود با کناره های گرد و خمیده مواجه می شویم و در سمت لولا از طرحی صاف و صاف استفاده شده است. با باز کردن گوشی و پنهان کردن لولای مرکزی، کناره‌های گرد و گوشه‌های نرم در چهار طرف صفحه ظاهر می‌شوند که تا حدودی شبیه به تجربه سامسونگ Z Fold4 است.

تبلت جدید گوگل در رنگ های مشکی و کرم (به ترتیب ابسیدین و چینی) عرضه می شود و در هر دوی آنها، نوار محیطی و قسمت دوربین از طیف رنگی مشابهی انتخاب شده اند. بدنه گوشی با استاندارد IPX8 در برابر نفوذ رطوبت و غوطه ور شدن در آب زلال (با عمق و زمان مشخص) مقاوم است اما درجه حفاظت خاصی در برابر گرد و غبار ایجاد نمی کند. تبلت پیکسل در مقایسه با اکثر همتایان خود، با انتخاب نسبت ابعاد متفاوت برای نمایشگرهای داخلی و خارجی، کمی کوتاه تر و تا حدودی عریض تر است، که بر نحوه استفاده از دستگاه نیز تأثیر می گذارد. طول و عرض گوشی در حالت بسته به ترتیب 139.7 و 79.5 میلی متر است که در مقایسه با Z Fold4 با طول و عرض 155.1 و 67.1 میلی متر، قد کوتاه تر و عرض بیشتر Pixel Fold را به خوبی نمایش می دهد. این ماجرا با باز کردن گوشی تشدید می‌شود و در حالی که عرض Z Fold4 با همان صفحه نمایش 7.6 اینچی (البته با نسبت تصویر متفاوت) به 130.1 میلی‌متر می‌رسد، Pixel Fold با عرض 158.7 میلی‌متر حدود 3 سانتی‌متر پهن‌تر شده است!

از جذابیت های قابل توجه Pixel Fold باید به ضخامت آن اشاره کرد که در حالت باز یکی از کمترین مقادیر در این کلاس بوده و تنها 5.8 میلی متر است و در حالت بسته به ضخامت 12.1 میلی متر می رسد. برای مقایسه بد نیست بدانید که Galaxy Z Fold4 در حالت باز 6.3 میلی متر ضخامت دارد و حداکثر ضخامت آن در حالت بسته 15.8 میلی متر است. وزن گوشی 283 گرم است که با توجه به اندازه کوچک صفحه نمایش خارجی و حجم باتری نزدیک به رقبا کمی سنگین به نظر می رسد. (مقایسه با وزن 263 گرم Galaxy Z Fold 4)

صفحه نمایش خارجی دستگاه یک نمونه نسبتا کوچک 5.8 اینچی با نسبت نسبتاً کشیده 17.4:9 است که از وضوح 1080×2092 پیکسل و تراکم 408ppi استفاده می کند. این صفحه نمایش OLED دارای حداکثر نرخ رفرش 120 هرتز است و حداکثر روشنایی HDR و نقطه ای آن به ترتیب به 1200 و 1550 نیت می رسد. این پنل توسط Gorilla Glass Victus محافظت می شود.

با باز کردن گوشی، با یک صفحه نمایش OLED بزرگ 7.6 اینچی 8 بیتی با نسبت تقریبا مربعی 6:5 روبرو هستیم که وضوح 1840 در 2208 پیکسل و تراکم 380ppi دارد. حداکثر نرخ رفرش این صفحه نمایش نیز 120 هرتز است، اما در صفحه مشخصات گوشی از فناوری LTPO (کاهش نرخ تازه سازی به مقادیر بسیار پایین برای مصرف انرژی کمتر) خبری نیست. کنتراست 1000000:1، نمایش محتوای HDR و حداکثر روشنایی معمولی و نقطه ای به ترتیب 1000 و 1450 نیت از دیگر مشخصات این صفحه نمایش است. همانطور که انتظار می رفت روی این پنل از روکش پلاستیکی منعطف موسوم به Ultra Thin Glass استفاده شده است و با توجه به چین شدن احتمالی ناحیه لولا در مرکز نمایشگر باید منتظر ماند تا این گوشی به بازار عرضه شود و بتوانید آن را نگه دارید. آن را در دست شما از نکات منفی این صفحه نمایش باید به حاشیه های نسبتا زیاد آن به خصوص در بالا و پایین اشاره کرد که برای یک مدل گران قیمت در این سطح چندان قابل قبول به نظر نمی رسد.

در بالای صفحه نمایش داخلی یک دوربین 8 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت با f/2.0 و صفحه نمایش خارجی به یک دوربین 9.5 مگاپیکسلی f/2.2 بدون فوکوس خودکار مجهز شده است. حسگر اثر انگشت در این گوشی نیز مانند همتای سامسونگ خود در داخل صفحه نمایش قرار نمی گیرد بلکه در کنار دستگاه قرار می گیرد.

پیکسل فولد از سه دوربین در پشت استفاده می کند که به دلیل امکان باز شدن دستگاه می توان از آن ها برای گرفتن عکس های سلفی استفاده کرد. دوربین اصلی این گوشی یک مدل غیرهیجان‌انگیز 48 مگاپیکسلی با سنسور کوچک 1/2 اینچی است که پیکسل‌های 0.8 میکرونی آن در ترکیبی چهارگانه به اندازه 1.6 میکرون با وضوح پیش‌فرض 12 مگاپیکسل می‌رسند. لنز جلویی این دوربین دارای دیافراگم 1.7 است و لرزشگیر اپتیکال یا OIS نیز در لیست مشخصات آن دیده می شود. این دوربین با حداکثر رزولوشن 4K و سرعت 60 فریم بر ثانیه فیلم می گیرد.

دوربین دوم یک مدل اولتراواید 10.8 مگاپیکسلی است که فاقد فوکوس خودکار است و لنز جلویی f/2.2 میدان دید وسیع 121.1 درجه را پوشش می دهد. اندازه سنسور این دوربین نیز بسیار کوچک و تنها 1/3 اینچ است و اندازه پیکسل آن تنها 1.25 میکرون است. در نهایت، دوربین سوم این بخش یک دوربین تله فوتو 10.8 مگاپیکسلی است که از زوم اپتیکال 5 برابر و زوم دیجیتال 20 برابر (یا همانطور که گوگل می گوید Super Res Zoom تا 20x) پشتیبانی می کند. اندازه سنسور این دوربین 1/3.1 اینچ و دیافراگم لنز آن 3.05 است.

پردازنده گوشی از همان نوع Tensor G2 گوگل است که در پیکسل 7 و پیکسل 7 پرو نیز وجود داشت. در ساختار این پردازنده 5 نانومتری از دو هسته 2.85 گیگاهرتزی Cortex-X1 در بالاترین سطح، دو هسته 2.35 گیگاهرتزی Cortex-A78 در سطح متوسط ​​و چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی A55 استفاده شده است. گرافیک این پردازنده 7 هسته ای Mali-G710 می باشد. علیرغم اینکه این ترکیب پردازشی در بحث گرافیک و هوش مصنوعی جایگاه نسبتا خوبی را به خود اختصاص داده است، اما احتمالا با حضور رقبای مجهز به اسنپدراگون 8 نسل 2 با Cortex-X3 قدرتمند، حرف چندانی در زمینه پردازش نخواهد داشت. هسته های Cortex-A715. این داستان در مورد رم و حافظه داخلی گوشی نیز صادق است، زیرا با حضور رقبای دارای رم LPDDR5X و حافظه داخلی UFS 4.0، گوگل همچنان از فناوری قدیمی LPDDR5 برای رم و UFS 3.1 برای حافظه داخلی استفاده می کرد. رم گوشی 12 گیگابایت و حافظه داخلی غیرقابل ارتقا آن نیز 256 یا 512 گیگابایت است.

ظرفیت باتری این گوشی 4821 میلی آمپر ساعت است که از باتری 4400 میلی آمپر ساعتی گلکسی زد فولد 4 قدرتمندتر است اما در حد برخی از گوشی های هوشمند دیگر مانند vivo X Fold2 است. به گفته سازنده، این باتری در شرایط خاصی تا 24 ساعت نیاز گوشی را تامین می کند و دوام آن در حالت Extreme Battery life به 72 ساعت می رسد. حداکثر توان شارژر پشتیبانی شده توسط این باتری 30 وات است، اما همانطور که انتظار می رود شارژری همراه گوشی وجود ندارد و باید جداگانه خریداری شود. این گوشی از شارژ بی سیم با فناوری Qi نیز پشتیبانی می کند اما این گوشی به صورت جداگانه به فروش می رسد.

به غیر از 5G در هر دو شبکه mmWave و Sub-6GHz، Pixel Fold از NFC، دو باند Wi-Fi 6E، بلوتوث 5.2 و UWB پشتیبانی می کند و یک روتر ماهواره ای با فرکانس دوگانه نیز در لیست مشخصات آن دیده می شود. طبیعتا جک 3.5 میلی متری هدفون از یک گوشی پیشرفته در این سطح انتظار نمی رود، اما در عوض از 2 بلندگوی استریو و 3 میکروفون برای غنی سازی تجربه چند رسانه ای گوشی استفاده شده است. پورت USB-C این مدل نیز دارای استاندارد سرعت USB 3.2 Gen 2 است. این گوشی همچنان از دو سیم کارت پشتیبانی می کند اما تنها یکی از آنها فیزیکی و سیم کارت دوم به صورت الکترونیکی یا eSIM در دسترس خواهد بود.

گوگل پیکسل فولد با سیستم عامل اندروید 13 و گارانتی 5 آپدیت با قیمت پایه 1799 دلار از «ماه آینده» به بازار آمریکا عرضه می شود و در برخی بازارهای دیگر از جمله آلمان، ژاپن و انگلیس عرضه می شود.