معرفی اسنپدراگون 4 نسل 2، اولین تراشه 4 نانومتری سری 4 کوالکام برای گوشی های ارزان قیمت 5G

معرفی اسنپدراگون 4 نسل 2، اولین تراشه 4 نانومتری سری 4 کوالکام برای گوشی های ارزان قیمت 5G

واحد خبر mobile.ir : شرکت کوالکام در روز دوشنبه 26 ژوئن 2023 (5 تیر 1402) از نسل جدید چیپست های موبایل سری 4 رونمایی کرد که همانطور که انتظار می رفت Snapdragon 4 Gen 2 نام داشت. این دسته آخرین بار در سپتامبر 2022 شاهد معرفی اسنپدراگون 4 ژنرال 1 بود که با دو هسته A78 در مقایسه با اسنپدراگون 480 پلاس، تغییر خوشایندی را ارائه کرد. از نظر پردازش، اسنپدراگون 4 نسل 2 با تغییر بزرگی نسبت به SD 4 Gen 1 مواجه نشده است، اما اکنون از استاندارد جدیدتر 5G پشتیبانی می کند و اولین چیپست سری 4 است که با لیتوگرافی پیشرفته 4 نانومتری ساخته شده است. کوالکام به سازنده این چیپست اشاره ای نکرده است، اما برخی منابع گزارش داده اند که این چیپست تحت فرآیند 4LPP سامسونگ تولید شده است.

طبق معمول، پردازنده‌های سری 4 کوالکام در پایین‌ترین سطح بازار و گوشی‌های مبتدی طراحی شده‌اند، جایی که معمولاً برای صرفه‌جویی در هزینه و ارائه یک گوشی کاملاً مقرون‌به‌صرفه با بسیاری از ویژگی‌های مدل‌های بالاتر، مانند مدرن، استفاده می‌شوند. پردازنده و گرافیک، حافظه پرسرعت و ضبط ویدیو با کیفیت بالا حذف شده است. در نسل قبلی این کلاس یعنی اسنپدراگون 4 نسل 1 که با لیتوگرافی 6 نانومتری TSMC عرضه شد، همچنان این محدودیت ها دیده می شود که تنها از دو هسته قوی تر A78 در ساختار این تراشه، رم استاندارد و حافظه داخلی استفاده شده است. LPDDR4X و UFS 2.2 به ترتیب. محدود بود و فیلمبرداری 4K جایی در آن نداشت. در اسنپدراگون 4 نسل 2، با وجود عدم تغییر در نوع و تعداد هسته های پردازشی، برخی از این محدودیت ها بهبود یافته و برخی دیگر کاهش یافته اند.

پردازنده و گرافیک

نوع و تعداد هسته‌های پردازشی و گرافیکی مهم‌ترین بخش ساختار یک پردازنده است، اما برخلاف انتظار، اسنپدراگون 4 نسل 2 تغییری در نوع و ترکیب این هسته‌ها نداشته است و همچنان از 2 هسته A78 و 6 هسته A55 برای پردازش استفاده می‌کند. . تغییری که در این بین ایجاد شد به لطف لیتوگرافی 4 نانومتری این چیپست رخ داد که باعث شد سرعت کلاک این هسته ها در مقایسه با اسنپدراگون 4 نسل 1 نزدیک به 10 درصد افزایش یابد به طوری که حداکثر فرکانس هسته های A78 از 2 به 2 رسیده است. هسته های 2.2 گیگاهرتز و A55 از 1.8 تا 2 گیگاهرتز. بر اساس این تغییر، کوالکام از عملکرد پردازشی 10 درصدی بالاتر صحبت می کند که تأثیرات آن را می توان در پردازش تک و چند رشته ای مشاهده کرد.

طبق معمول، کوالکام از ذکر نوع پردازنده گرافیکی استفاده شده در اسنپدراگون 4 نسل 2 خودداری کرده است، اما با توجه به اینکه هیچ تغییر و بهبودی در بخش گرافیک اعلام نشده است، می توان حدس زد که با پردازنده گرافیکی مشابه در مقایسه با اسنپدراگون 4 باشد. ما با ژنرال 1 روبرو خواهیم شد.

رم و حافظه داخلی

این چیپست با تغییرات بزرگی در بخش حافظه مواجه شده است که موقعیت آن را در مقایسه با SD 4 Gen 1 بسیار بهبود می بخشد. اول از همه، اسنپدراگون 4 نسل 2 به یک کنترلر حافظه جدید مجهز شده است که برای اولین بار در سری چهار کوالکام از حافظه LPDDR5 پشتیبانی می کند. عرض گذرگاه حافظه در این پردازنده 32 بیتی است، بنابراین به حداکثر پهنای باند 25.6 گیگابایت در ثانیه می رسد و 50 درصد پهنای باند بیشتری نسبت به اسنپدراگون 4 نسل 1 ارائه می دهد.

در بخش حافظه داخلی نیز با شرایط مطلوبی مواجه هستیم و بالاخره پشتیبانی از حافظه پرسرعت UFS 3.1 به لیست ویژگی های یک تراشه کوالکام سری 4 اضافه شد. در مقایسه با حافظه UFS 2.2 در نسل قبلی، حافظه UFS 3.1 کمی بیش از 2 برابر پهنای باند بیشتری در هر خط ارائه می کند و بنابراین در پیکربندی دو خطی، امکان انتقال 2.9 گیگابایت بر ثانیه داده (روی) وجود دارد. کاغذ). اسنپدراگون 4 نسل 2 از حافظه قدیمی eMMC پشتیبانی نمی‌کند، بنابراین به احتمال زیاد حافظه سریع‌تر UFS به زودی در گوشی‌های ارزان‌تر موجود در بازار استفاده خواهد شد.

پردازنده سیگنال ویدیویی (ISP)

کوالکام گام بزرگی در پردازنده سیگنال ویدیویی (ISP) و بخش‌های سخت‌افزاری مرتبط برداشته است و با حذف خط لوله سوم دوربین، تنها دو دوربین را در گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون 4 نسل 2 فعال کرده است. خود پردازنده سیگنال ویدئویی Spectra در این چیپست ظاهراً بدون تغییر باقی مانده است و کوالکام همچنان از طراحی 12 بیتی خود در این قسمت استفاده می کند. با اعمال این تغییر، قابلیت های تصویر SD 4 Gen 2 نسبت به قبلی اندکی تغییر کرده است و اگرچه حداکثر رزولوشن دوربین تک در حالت عادی و تاخیر شاتر صفر (ZSL) همچنان به ترتیب 108 و 32 مگاپیکسل است. اما در ترکیب دوربین های دوگانه با تاخیر شاتر صفر، حداکثر امکان استفاده از دو دوربین 16 مگاپیکسلی وجود دارد. (با ترکیبی از دوربین های 13+25 مگاپیکسلی در SD 4 Gen 1 مقایسه کنید)

البته به نظر می رسد کاهش تعداد دوربین های قابل استفاده با این چیپست پشتیبانی بهتری را به همراه دارد و کوالکام از عملکرد بهتر دوربین، فوکوس سریع تر و وجود تثبیت کننده دیجیتال جدید صحبت می کند. در این چیپست ویژگی جدید هوش مصنوعی یا AI تقویت شده برای تصویربرداری در نور کم و فیلترینگ معروف به MCFT برای کاهش نویز در نظر گرفته شده است. حداکثر رزولوشن ویدیویی پشتیبانی شده توسط مجموعه همچنان 1080p با 60 فریم بر ثانیه است و همانطور که انتظار می رفت خبری از فیلم برداری 4K در این کلاس نیست. حداکثر رزولوشن و نرخ رفرش صفحه نمایش در دستگاه های مجهز به این چیپست نسبت به گذشته تغییری نکرده و همچنان فول اچ دی پلاس و اچ دی پلاس با ۱۲۰ فریم بر ثانیه است.

پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP)

یکی از نکات نسبتا عجیب در اسنپدراگون 4 نسل 2 حذف پردازنده سیگنال دیجیتال Hexagon DSP در این چیپست است که از اولین روزهای تولد اسنپدراگون تا به امروز همراه همیشگی چیپست های کوالکام بوده و با وجود کیفیت و ویژگی های آن نسل به نسل تغییر کرده اند، اما تقریبا همیشه در این مجموعه بوده است. بلوک های این مجموعه برای پردازش بینایی کامپیوتر، هوش مصنوعی، صدا و مواردی از این قبیل استفاده می شود و امکان پردازش مجموعه ای از وظایف با مصرف انرژی کمتر نسبت به CPU اصلی را فراهم می کند. با حذف DSP از SD 4 Gen 2 وظایف این قسمت بر دوش CPU و GPU قرار می گیرد که با وجود اینکه احتمالاً تأثیر خاصی در کیفیت کار چیپست ندارد، ممکن است نتواند از نظر مصرف انرژی به نفع این مجموعه ختم شود.

مودم ارتباطی

یکی دیگر از تغییرات مهم سخت افزاری این سری متعلق به مودم اسنپدراگون X61 این چیپست است که نسخه ساده شده مودم های اسنپدراگون X62/X65 کوالکام است و نسبت به مودم X51 موجود در SD 4 Gen 1 با تغییر بزرگی روبرو شده است. سرعت تئوری 2.5 گیگابیت بر ثانیه در دانلود و 900 مگابیت در ثانیه در آپلود این مودم نسبت به قبل تغییری نکرده است، اما اکنون از نسخه جدیدتر خانواده استاندارد 3GPP معروف به Release 16 (همچنین به عنوان 5G Phase II) پشتیبانی می کند. تقریباً 3 سال از معرفی نسخه 16 می گذرد و بنابراین حضور آن در یک مودم موبایل جدید برای همگام شدن با توسعه شبکه 5G مهم است. البته از آنجایی که مهم‌ترین مزایای نسخه 16 در کنار اپراتورهای شبکه رخ می‌دهد، کاربران عادی گوشی‌های مجهز به SD 4 Gen 2 تفاوت خاصی نسبت به قبل احساس نخواهند کرد، مگر چند نکته کوچک مانند بهبود نسبی پوشش شبکه.

نسخه بلوتوث چیپست جدید کوالکام از 5.2 به 5.1 کاهش یافته است که با توجه به اینکه بلوتوث کم انرژی یکی از مشخصه های بلوتوث 5.2 است، نکته منفی مهمی است. در جستجوی دلیل این تصمیم کوالکام، برخی منابع احتمال دخالت در موضوع کپی رایت را مطرح کرده اند. SD 4 Gen 2 همچنین در زمینه Wi-Fi با مشکلاتی روبرو شده است. جایی که این چیپست تنها از یک آنتن (1×1) پشتیبانی می کند در حالی که نسل قبلی آن آنتن 2×2 داشت. استاندارد وای فای 5 این چیپست تغییری نکرده و هنوز خبری از وای فای 6 نیست و در نهایت باید به پشتیبانی از Quick Charge 4+ در این چیپست اشاره کرد که با قبل تفاوتی ندارد اما USB استاندارد سرعت 3.2 Gen 1 پورت USB دستگاه در مقایسه با استاندارد USB 3.1 نسل قبل ارتقا یافته است.

اولین گوشی های مجهز به اسنپدراگون 4 نسل 2 در نیمه دوم سال جاری روانه بازار خواهند شد و از ویوو و برند ردمی شیائومی به عنوان اولین تولیدکنندگان گوشی های دارای این پردازنده یاد شده است.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
برنامه‌های آینده انجمن NFC برای ارتقای این فناوری – افزایش دامنه NFC و بهبود ظرفیت شارژ
معرفی پرچمدار مینیاتوری ایسوس Zenfone 10 با اسنپدراگون 8 نسل 2، دوربین گیمبال و شارژ بی سیم

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.